Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Wintertaart met anijsroom

Wintertaart met anijsroom

Ingrediënten:

  • 160 g roomboter
  • 140 g witte basterdsuiker
  • 300 g bloem, gezeefd
  • 1 ei
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 2 tl gemalen anijszaad + extra voor de anijsroom
  • ½ tl gemalen nootmuskaat
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • 1 tl gemalen gember
  • snufje zout
  • 1 kilo goudrenetten
  • 250 g tutti frutti
  • 75 g kristalsuiker + 2 eetlepels
  • paneermeel
  • 3 volle eetlepels abrikozenjam
  • 2 el bruine rum
  • 250 ml slagroom
  • Springvorm van 23 centimeter doorsnee,
  • bakpapier,
  • huishoudfolie,
  • mixer met deeghaken
  • 30 minuten bereiding,
  • 50 minuten oven,
  • 1 nacht wachten

Bereiding:

Kneed met de mixer met deeghaken de boter met de witte basterdsuiker, de bloem, het ei, de specerijen en het zout tot een deeg.
Kneed het daarna met de hand nog even kort door tot een soepel deeg.
Rol het deeg tot een bal, verpak deze in huishoudfolie en laat het 1 nacht rusten in de koelkast.
Het specerijenaroma krijgt zo goed de tijd om in het deeg te trekken.
Verwarm de oven voor op 180°.
Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en sluit de vorm.
Vet de rand van de springvorm aan de binnenzijde in.
Haal het deeg uit de koelkast en kneed het even door.
Rol het deeg uit tot een ronde deeglap en bekleed er de bodem en de rand van de vorm mee.
Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
Snijd de appel en tutti frutti in stukjes.
Schep ze in een kom om met 75 g kristalsuiker.
Bestrooi de taartbodem met wat paneermeel.
Schep de appelvulling in de vorm.
Druk het deeg tot de vulling terug en bak de taart in de voorverwarmde oven in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar.
Verwarm in een steelpan op laag vuur de abrikozenjam met de rum.
Wrijf de jam door een zeef en bestrijk de warme taart ermee.
Laat de taart in de vorm helemaal afkoelen.
Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels kristalsuiker en voeg naar eigen smaak gemalen anijszaad toe.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 10004
Aantal personen: 10
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Gebak en Taarten
Datum: 07-11-2016
Land: Nederland
Bron: zoet en verleidelijk.
Mijn favoriet: Nee