Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Lime curd

Lime curd

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 240 gr suiker
  • 160 gr limoensap
  • 300 gr boter
  • limoenzest

Bereiding:

Doe de suiker en de limoenzest bij elkaar en wrijf de zest even goed door de suiker zodat de oliën vrij komen en opgenomen
worden door de suiker
Maak een au-bain-marie en verwarm daarin de suiker, het ei en de limoensap.
Blijf doorroeren en verwarm tot 85C.
Heb je geen thermometer, dan ga je net zolang door met verwarmen en roeren dat het mengsel begint te binden en het
ongeveer vla-dikte heeft.
Haal direct van de pan met water en laat afkoelen tot ongeveer 55C
Doe het mengsel dan in de blender, zet de blender aan en voeg de boter in kleine stukjes, stuk voor stuk, toe.
Wanneer het een glad mengsel is kun je de lime curd direct in een taartbodem schenken of je bewaard het in een goed afsluitbare pot

Overge recept informatie:

Recept nummer: 10061
Aantal personen: 1
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Toppings en vullingen voor cupcake's
Datum: 09-11-2016
Land: Engeland
Bron: patesserie
Mijn favoriet: Nee