Recept van de dag: Victoria sandwich

Fluweelzachte velouté van wortel en mais

Fluweelzachte velouté van wortel en mais

Ingrediënten:

  • 350 g wortelen
  • 285 g maïskorrels uit blik, uitgelekt gewicht
  • 1 ui
  • 2 blokjes ontvette gevogeltebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • korstjes
  • 1 l water

Bereiding:

Een velouté is een soep die gezeefd en daarna gebonden wordt met een mengsel van eierdooier,
room en boter.
Daarna wordt er verfijnde garnituur aan toe gevoegd

Fruit de gehakte ui 5 min. op zacht vuur in een stoofpan met olie.
Doe daarbij de geschilde en in schijfjes gesneden wortelen, meng 1 min.
en giet er dan het water en de verkruimelde bouillonblokjes bij.
Breng aan de kook, doe de goed uitgelekte maïs erbij en laat 20 min. sudderen op een heel zacht vuurtje.
Laat 5 min. rusten, mix dan tot een heel gladde soep.
Kruid af en dien heet op met korstjes

Overge recept informatie:

Recept nummer: 10075
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Soepen
Datum: 14-11-2016
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee