Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Confituur van peren en veenbessen

Confituur van peren en veenbessen

Ingrediënten:

  • 1 citroen
  • 500 g veenbessen cranberries
  • 900 g griessuiker
  • 600 g peren

Bereiding:

Schil de peren en snij ze in kleine blokjes.
Je hebt 500 g netto nodig.
Doe het sap van de citroen in een confituurpan of een roestvrij stalen kookpot met dikke bodem .
Voeg de blokjes peer toe en meng goed.
Doe er de veenbessen en de suiker bij, meng goed, dek af en laat 2 u. trekken.
Verwarm en roer regelmatig om.
Reken 18 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert.
Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
Laat 5 min. staan en mix.
Schep de warme confituur in de vooraf in heet water gespoelde potten.
Dek af en laat omgekeerd volledig afkoelen.
* tip
Laat 200 g van deze confituur met 20 cl rode wijn en groene peperkorrels 5 min. sudderen en je hebt een heerlijke saus bij eendenborst of wild.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 10093
Aantal personen: 4
Categorie: Ontbijt, lunch en High Tea
Sub categorie: Jam en broodbeleg
Datum: 14-11-2016
Land: België
Bron: delhaize.be
Mijn favoriet: Nee