Recept van de dag: Glutenvrije Aardbeienmuffins met kokosmeel

Gebraden Reerug met hazelnoten

Gebraden Reerug met hazelnoten

Ingrediënten:

  • 15 cl droge witte wijn
  • 1 flinke klont boter
  • 2 eetlepels calvados
  • 50 g hazelnoten
  • 2 eetlepels honing
  • 20 cl verse room
  • 1 dikke eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel fijngehakte verse dragon
  • peper en zout
  • 800 g reerug aan één stuk* Poelier

Bereiding:

Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
Bind het gebraad op of vraag het de poelier voor u te doen.
Smelt de boter in een braadpan en laat het vlees hierin snel aan alle kanten bruin worden
Overgiet met de calvados en flambeer maar let op de dampkap moet uitgeschakeld zijn!
Leg het gebraad dan in een ovenschotel en kruid met peper en zout.
Giet de witte wijn in de pan, roer de aanbaksels los en voeg de honing toe.
Giet over het gebraad en bestrooi met de grofgehakte hazelnoten.
Bak het vlees 30 à 35 min. in de oven, en bedruip regelmatig.

Neem het vlees uit de schotel, leg het op een snijplank en hou het warm onder aluminiumfolie.
Giet de saus in een steelpan, voeg de room toe, de mosterd, het citroensap en de dragon.
Breng aan de kook en laat 2 min. sudderen.
Snijd ondertussen het gebraad en giet het vrijgekomen sap bij de saus.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Serveer meteen met een groene groente en rösti.
* tip
Laat reevlees nooit marineren: de delicate smaak van het vlees zou verloren gaan …

Overge recept informatie:

Recept nummer: 10119
Aantal personen: 6
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Wild en ander Groot Vlees
Datum: 16-11-2016
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee