Recept van de dag: Spinaziesoep

Tomaten-konfijt met kaneel

Tomaten-konfijt met kaneel

Ingrediënten:

  • 1,5 kg tomaat
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 75 g griessuiker
  • 1/2 koffielepel gemalen kaneel
  • 1 eetlepel fijngesneden bladpeterselie

Bereiding:

Breng water in een grote pan aan de kook.
Snij de tomaten kruisgewijs in en dompel even onder in het kokend water.
Haal ze telkens na 30 sec. met een schuimspaan uit de pan.
Het vel komt gemakkelijk los, je kan het gewoon er met de hand aftrekken.
Snij de tomaten horizontaal doormidden, haal de pitjes eruit en snij in stukken.

Schep de tomaten in een braadpan met de olie en laat op middelhoog vuur gedurende 30 min. fruiten.
Roer af en toe tot nagenoeg al het vocht verdampt is.
Voeg de suiker en de kaneel toe, meng goed en laat nog 15 min. op een zacht vuur sudderen.
Dien lauw op, bestrooid met fijngehakte peterselie.
Lekker bij kip gerechten

Overge recept informatie:

Recept nummer: 10127
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Groenten en Bijgerechten
Datum: 16-11-2016
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee