Recept van de dag: Victoria sandwich

Stoofvlees op Provençaalse wijze

Stoofvlees op Provençaalse wijze

Ingrediënten:

  • 1 rode
  • 1 gele paprika
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes 400 g
  • 2 eetlepels bloem
  • een handvol basilicumblaadjes
  • een noot boter
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 kg heel mager rundstoofvlees
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 1 runderbouillonblokje

Bereiding:

Fruit de gesnipperde uien en de in reepjes gesneden paprika’s in 3 eetlepels olijfolie in een stoofpan op een zacht vuur.
Zet een deksel op de pan en laat stoven.

Verwarm ondertussen de boter en 1 eetlepel olijfolie in een grote pan met antikleefbodem.
Bak er de blokjes vlees in bruin op een hoog vuur.
Bestrooi de groenten met bloem en oregano, meng 1 min., voeg vervolgens de tomatenblokjes toe.
Vul het lege blik volledig met warm water en doe er de helft van bij in de stoofpan of stoofschotel
Meng en voeg het vlees toe, de geperste knoflooktenen en het verkruimelde bouillonblokje.
Giet het resterende water in de pan waarin het vlees gebakken werd, roer de aanbaksels los en doe alles over in de stoofpan/stoofschotel

Laat met deksel 1 uur en 30 min. op een heel zacht vuur sudderen, roer af en toe.
Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met fijngehakte basilicum en serveer warm met gebakken aardappelen of verse pasta.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 10207
Aantal personen: 4
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Rundvlees, Kalfsvlees, Varkensvlees
Datum: 24-11-2016
Land: België
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee