Recept van de dag: Paastaart

Aardappel-pannenkoeken met spek ham en kaas

Aardappel-pannenkoeken met spek ham en kaas

Ingrediënten:

  • 50 g boter + voor het bakken van de pannenkoeken
  • 500 g dikke, bloemige aardappelen
  • 8 plakken ham
  • 8 plakken mager rookspek
  • 4 eieren
  • 50 g gemalen gruyère
  • geraspte nootmuskaat
  • peper en zout
  • 10 cl verse room

Bereiding:

Kook de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen 15 min. in kokend licht gezouten water.
Giet ze af, voeg de in stukjes gesneden boter toe en de gruyère.
Prak ze fijn tot puree.
Voeg de room toe en de losgeklopte eieren, meng goed.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Smelt een noot boter in een pannenkoekenpan.
Schep een dikke lepel beslag in het midden en strijk het lichtjes uit met de rug van de lepel tot een pannenkoek met een diameter van ongeveer 14 cm let op niet tot aan de rand van de pan.
Bak aan beide kanten op een middelhoog vuur, maar draai voorzichtig om.
Bak op deze manier 8 stuks.
Serveer warm met boerenham, spek en gemalen kaas,
* tip geef er een gemengd slaatje bij.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 10231
Aantal personen: 8
Categorie: Pannenkoeken, Flensjes, Wraps
Sub categorie:
Datum: 25-11-2016
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee