Recept van de dag: Paastaart

Pannenkoeken van chocolade met een bol ijs

Pannenkoeken van chocolade met een bol ijs

Ingrediƫnten:

  • boter of olie voor het bakken van de pannenkoeken
  • een snuifje zout
  • 2 eieren
  • 40 cl melk
  • 1/2 eetlepel olie
  • 2 eetlepels puur cacaopoeder
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 8 bollen ijs na eigen smaak

Bereiding:

Doe de bloem en het cacaopoeder in een kom, meng met de klopper tot een luchtig geheel.
Giet er de helft van de melk bij en meng tot een glad beslag zonder klonters.
Voeg de resterende melk toe, de eieren, het zout en de olie.
Meng goed en laat 30 min. rusten in een verwarmde ruimte.
Bak pannenkoeken op de gewone manier.
Verwarm, net voor het opdienen, in een pan of in de microgolfoven.
Garneer naar eigen smaak met gesuikerde mascarpone, slagroom en/of een bol ijs naar keuze:
vanille, hazelnoot of koffie, enz.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 10232
Aantal personen: 8
Categorie: Pannenkoeken, Flensjes, Wraps
Sub categorie:
Datum: 25-11-2016
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee