Taste and Inspiration wenst u fijne feestdagen

Rodekool met appels sinaasappel en pancetta

Rodekool met appels  sinaasappel en pancetta

Ingrediënten:

  • 3 appels
  • 4 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • 2 kruidnagels
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 120 g pancetta
  • 1 rodekool
  • 2 stengels selder
  • 2 sinaasappels
  • 2 uien

Bereiding:

Verwarm de olijfolie in een stoofpot en bak er de pancetta goudbruin in.
Neem er de pancetta met een schuimspaan uit en zet opzij.
Bak de fijngesneden uien en selder in dezelfde pot gedurende 2 minuten.
Voeg de in fijne reepjes gesneden rodekool toe, de azijn, de geraspte schil van 1 sinaasappel, het sap van de sinaasappels, de suiker en de kruidnagels.
Kruid met peper en zout.
Dek af en laat 45 minuten zachtjes stoven.
Voeg de appels toe.
Dek af en laat nog 45 min. stoven.
Voeg de pancetta toe en breng op smaak met peper en zout.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 10281
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Groenten en Bijgerechten
Datum: 27-11-2016
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee