Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Herfstclafoutis

Herfstclafoutis

Ingrediënten:

  • 6 1/4 g bloem
  • 2 1/8 cl melk
  • 1/3 ei
  • 1/2 koffielepel vierkruidenpoeder
  • 8,33 g blonde kandijsuiker
  • 1/8 eetlepel blonde kandijsuiker
  • 1/8 noot boter
  • 21 g verse druiven zonder pitten
  • 1/8 appel
  • 1/8 dikke peer
  • 4,17 g walnoten
  • 1/8 snuifje zout

Bereiding:


Verwarm de oven voor op 160°C.
Doe de bloem in een kom en voeg er geleidelijk aan de melk bij, al roerend met de klopper.
Doe er de eieren bij, de 100 g suiker, het vierkruidenpoeder en het zout, klop goed.
Doe de afgeriste druiven in een met boter ingesmeerde ovenschaal.
Voeg de geschilde en in blokjes gesneden appel en peer toe.
Bestrooi met de grof-gehakte walnoten en giet er het eiermengsel op.
Bak 35 min. in de oven.
Bestrooi met 1 eetlepel kandijsuiker en laat afkoelen.
Serveer lauw of koud.
*Tip
Je kan het vierkruidenpoeder vervangen door 1 koffielepel vloeibare vanille

Overge recept informatie:

Recept nummer: 10283
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Nagerechten
Datum: 27-11-2016
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee