Recept van de dag: Victoria sandwich

Appelbeignets

 Appelbeignets

Ingrediënten:

  • 220 ml melk
  • 170 gram bloem
  • 1 ei
  • 3 appels
  • 30 gram suiker voor beslag
  • 90 gram suiker voor suiker/kaneel mix.
  • kaneel
  • citroensap

Bereiding:

Maak een beslag door de melk, bloem en een eigeel te mixen.
Daarna klop je het eiwit op samen met 30 gram suiker.
Voeg het geklopte eiwit toe aan het beslag.

Zet een plat bord klaar en doe er suiker met kaneel in en vermeng goed.
Snijd 3 geschilde appels in plakken van een halve centimeter dikte.
Deze plakken besprenkel je met wat citroensap en daarna wentel je ze in de mix van suiker en kaneel.

Leg alle appelschijven op een plank klaar om te bakken.
Zet een vergiet met een bodem van keukenrol vellen klaar,.
na het bakken vang je zo het eerste vet al op .
Vervang de laag keukenrol regelmatig tijdens het bakken zo krijg je droge ( lees niet te vette) appelflappen..

Zet een pan olie op maar laat hem niet te heet worden.
Controleer de olie door een stukje witte brood in de olie te gooien,
kleurt het wittebrood direct, dan is de olie heet genoeg om met bakken te beginnen

Haal de appel plakjes een voor een door het beslag, dat gaat het handigst
als je de appelplakken met de steel van een houten lepel in de appelring steekt en zo door het beslag te haalt
Bak de appelschijf nu door hem in de pan met hete olie te laten glijden
Als de pan groot genoeg is kun je soms wel drie plakken appel tegelijkertijd bakken.
Zodra de schijven mooi gebruind zijn en boven komen drijven zijn ze klaar en gaar
Schep de appelschijven uit de olie en laat ze uitlekken op keukenrol vellen in het vergiet

Bak zo alle appelschijven en vervang regelmatig het vet geworden vel keukenrol in het vergiet
Zodra alle schijven uitgelekt en afgekoeld zijn leg je ze op schaal.
Ze zijn erg lekker met een beetje poedersuiker.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 10320
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Fruit
Datum: 02-12-2016
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee