Recept van de dag: Victoria sandwich

Supersnel Zwarte-Woudgebak

Supersnel Zwarte-Woudgebak

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 125 g griessuiker
  • 2 el melk
  • 120 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 20 g cacaopoeder
  • 2.5 dl room
  • 3 el bloemsuiker
  • enkele druppels vanille-essence
  • 1 glas krieken op sap
  • 1 el aardappelbloem

Bereiding:

Klop 3 eieren met 125 g fijne suiker gedurende 10 minuten tot een luchtige massa.
Roer er 2 eetlepels melk door.
Zeef 120 g bloem, 1 tl bakpoeder en 20 g cacaopoeder.
Meng het droge mengsel door de geklopte eieren.
Bekleed en bakvorm met bakpapier en strijk het deeg gelijkmatig uit.
Bak gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven van 230°C. klop 2,5 dl room luchtig met 3 el bloemsuiker en enkele druppels vanille-essence.
Verhit in een kleine pan krieken op sap en bind het sap met 1 el aardappelbloem opgelost in wat water
Laat afkoelen.

Haal het gebak uit de oven, sprenkel er enkel druppels kirsch over.
Laat iets afkoelen en snij met een scherp mes in gelijke vierkantjes.
Spatel wat slagroom op de helft van de vierkantjes.
Duw een of 2 krieken in de slagroom.
Leg er een tweede vierkantje op en spatel hier ook wat slagroom op.
Strooi er chocoladeschilfers over en werk verder af met een toefje slagroom, en natuurlijk de kers op de taart.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 10417
Aantal personen: 4
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Gebak en Taarten
Datum: 03-01-2017
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee


5 gerelateerde recepten uit de categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood

Bramen-kaastaart

Marsepein

Marsepein

Paastaart

Victoria sandwich

Victoria sandwich

Zwitserse Chocolade-meringue taart