Taste and Inspiration wenst u fijne feestdagen

Karamelcakepops

Karamelcakepops

Ingrediënten:

  • Voor 40 stuks:
  • Voor de cakepops
  • 175 g boter zachte + wat extra
  • 150 g suiker
  • 1 el vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 4 el melk
  • 275 g bloem
  • een klein beetje bakpoeder
  • 100 g roomkaas type Philadelphia
  • 50 g poedersuiker
  • 60 g nougatine kant-en-klaar*
  • Voor de saus;
  • 100 g suiker
  • 100 ml room
  • 150 g chocolade fondant

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop 150 g boter witschuimig met de suiker en de vanillesuiker.
Klop er e´e´n voor e´e´n de eieren door en voeg geleidelijk de melk toe.
Zeef de bloem met het bakpoeder bij het beslag en meng.

Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
Doe het beslag in de vorm en bak de cake 35 a` 40 minuten in de oven.
Neem uit de oven, laat even in de vorm en laat dan afkoelen op een rooster.

Verkruimel de cake in een kom.
Klop de roomkaas met de rest van de boter en de poedersuiker tot schuim en meng dit door het cakekruim. Vorm hiervan bolletjes met een diameter van 2 cm, steek ze op stokjes en dompel ze in de saus.
Laat uitlekken, wentel door de nougatine en laat opstijven.

Voor de saus
Doe voor de karamel de suiker en 5 el water in een steelpan met dikke bodem en zet op het vuur.
Laat goudbruin karamelliseren, neem de pan van het vuur en voeg voorzichtig de room toe.
Laat al roerend inkoken tot een romige saus en neem van het vuur.
Laat de chocolade smelten in de karamelsaus.
Laat even afkoelen.

*Nougatine is een hemelse combinatie van karamel en gebrande hazelnoten die kun je ook lekker zelf maken
kijk voor het recept ook even op deze site

Overge recept informatie:

Recept nummer: 10447
Aantal personen: 20
Categorie: Kindertractaties
Sub categorie: Kinder feestjes
Datum: 05-01-2017
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee