Taste and Inspiration wenst u fijne feestdagen

Amandelvla met nootjes en karamel

Amandelvla met nootjes en karamel

Ingrediënten:

  • 2 dl melk
  • 2 dl room
  • 100 g gemengde noten
  • 2.5 el suiker
  • 60 g amandelpoeder
  • maïszetmeel
  • 2 druppels amandelessence

Bereiding:

Hak de noten grof.
Breng 2 dl melk en 2 dl room aan de kook.
Meng er 60 g amandelpoeder door en laat 20 minuten trekken.
Zeef het mengsel en breng het opnieuw aan de kook.

Los er 2,5 eetlepels suiker in op en voeg enkele druppels amandelessence toe.
Strooi er maïszetmeel over en blijf roeren tot je een gebonden vla krijgt.
Laat afkoelen en doe in kommetjes of glazen.

Zet in de koelkast tot vlak voor het serveren.
Hak 100 g noten grof en verdeel ze over de glazen.
Werk af met karamelsaus.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 10513
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Nagerechten
Datum: 27-01-2017
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee