Taste and Inspiration wenst u fijne feestdagen

Rollade van kip en gedroogde abrikozen

Rollade van kip en gedroogde abrikozen

Ingrediƫnten:

  • 1 kg bloemige aardappel
  • 4 kipfilets
  • 80 g gedroogde abrikozen
  • 1 sjalot
  • 1 ei
  • 2 eidooiers
  • 6 el bloem
  • 8 el paneermeel
  • 100 g kaas gemalen
  • 50 g boter
  • 1 tl scherpe mosterd
  • frituurolie
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereiding:


Schil de aardappelen.
Hak de abrikozen fijn.
Snipper de sjalot.

Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
Giet ze af, laat uitdampen en stamp tot een fijne puree.
Vermeng de puree met 2 eidooiers, de boter, de kaas en de mosterd
en roer glad.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg eventueel een beetje bloem toe voor een soepel en kneedbaar deeg.

Snij de kipfilets overlangs open zodat er grote filets ontstaan.
Klop ze gelijkmatig plat met een vleeshamer.

Verdeel het deeg in vier porties en rol voorzichtig uit op een met bloem
bestoven werkvlak.
Maak de plakjes ongeveer zo groot als de kipfilets.
Beleg de kipfilets met een plakje aardappeldeeg.
Bestrooi met sjalot en kruid met peper en zout.
Schep onderaan de gehakte abrikozen en rol strak op.
Wikkel de rolletjes in plasticfolie en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.

Wentel de rolletjes achtereenvolgens in bloem, losgeklopt ei en paneermeel.
Druk goed aan.
Frituur ze in 10 tot 15 minuten goudgeel en gaar.
Laat even drogen op keukenpapier.
Snij de rollades voor het serveren in mooie plakken.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 10526
Aantal personen: 4
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Kip en ander gevogelte
Datum: 25-02-2017
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee