Recept van de dag: Kip Hawaï met garnalen

Paas kaastaart in een eitje

Paas kaastaart in een eitje

Ingrediënten:

  • 12 paaseitjes hol, zo groot als een ei
  • 300 g roomkaas type Philadelphia
  • 200 g volle plattekaas
  • 200 ml slagroom
  • 2 el melk
  • 4 blaadjes gelatine
  • 6 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 mango
  • 1 fles mangosap

Bereiding:

Week de gelatine in koud water.
Snij met een heel scherp mes voorzichtig een kapje van de paaseieren:
de rand hoeft niet perfect te zijn.

Meng de roomkaas met de plattekaas, vanillesuiker en suiker naar smaak.
Klop de slagroom half stijf.

Verwarm de melk en los er de uitgeknepen gelatine in op.
Roer er 2 el van het kaasmengsel door.
Roer dan het gelatinemengsel door de plattekaas.
Spatel er de slagroom door.

Doe het kaasmengsel in een spuitzak en vul er de eitjes mee.
Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

Schil de mango en snij in blokjes.
Doe er een scheutje mangosap bij en mix fijn.
Duw de puree door een zeef.

Haal de eitjes uit de koelkast en lepel in het midden wat van het kaasmengsel weg.
Vul het holletje met een heel klein schepje mangocoulis.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 10534
Aantal personen: 12
Categorie: Kindertractaties
Sub categorie: Kinder feestjes
Datum: 25-02-2017
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee