Recept van de dag: Victoria sandwich

Kersen roggebroodtaart

Kersen roggebroodtaart

Ingrediënten:

  • 250 mililiter kersensap
  • 1 blik kersen van 370 gram uitlekgewicht
  • 1 zakje Vanille suiker
  • 100 gram geschaafde melkchocolademet noten
  • 1 mespunt Dr.Oetker Bacin
  • 50 gram bloem
  • 1 mespunt kaneel
  • 100 gram suiker
  • 3 eieren
  • 250 mililiter slagroom
  • 125 gram roggenbrood plakjes
  • 1 zakje taartina helder van Dr. Oetker
  • 1 eetlepel suiker
  • 250 gram magere kwark
  • 50 gram suiker
  • 2 zakjes Dr.Oetker klopfix

Bereiding:

Verwarm de oven voor. Het roggebrood verkruimelen en doe het in een bakblik (met bakpapier bekleed).
Het bakblik in de oven plaatsen.
Het roggebrood laten drogen.

De roggebroodkruimels verder verkruimelen en laten afkoelen. Voor het deeg de eieren met een mixer met gardes op de hoogste stand, in 1 minuut schuimig kloppen.
Suiker en kaneel mixen, langzaam door de eieren strooien en klop het geheel nog ongeveer 2 minuten voorzichtig met de hand (niet met de mixer).

Bloem met bakpoeder mixen, boven de eiercrème zeven en kort op de laagste stand mixen.
De roggebroodkruimels en chocolade (een eetlepel van de roggebroodkruimels en de chocolade apart leggen) voorzichtig met elkaar vermengen.
Het deeg in een springvorm doen (26 cm doorsnede, bodem invetten en met bakpapier bekleden) en goed glad strijken.
De vorm op een rooster in de oven plaatsen en bij gelijke temperatuur ongeveer 20 minuten bakken.

De taartbodem uit de vorm halen en op een met bakpapier bekleed taartrooster storten. Het meegebakken bakpapier verwijderen.
De taartbodem laten afkoelen, op een taartschaal leggen.

Voor de kersengarnering de kersen laten uitlekken en sap van de kersen opvangen en 250 ml (1/4 l) ervan apart houden. Uit het kersensap, Taartina en suiker naar de bereidingswijze een (met de aangegeven ingrediënten) een garnering bereiden. De kersen erdoor mengen.
Het mengsel over de taartbodem verdelen en vast laten worden, aan de randen ongeveer ½ cm vrij laten.

Voor het kwarkmengsel suiker met vanillesuiker en 1 zakje Klop-fix mixen en met de kwark vermengen. Slagroom met 1 zakje Klop-fix opkloppen en door het mengsel roeren.

De kwarkmassa op de kersengarnering leggen en glad strijken. Met de achtergebleven roggebroodkruimels en chocolade de taart bestrooien. De taart ongeveer 2 uur in de koelkast plaatsen.


Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 180 graden Celsius
Heteluchtoven: 160 graden Celsius
Gasoven: stand 2 - 3
Baktijd: ca. 10 minuten.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 110
Aantal personen: 1
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Feestelijke Broden taarten en koekjes
Datum: 20-11-2006
Land: Duitsland
Bron: Onbekend
Mijn favoriet: Nee