Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Aardappelkoek met corned beef

Aardappelkoek met corned beef

Ingrediënten:

  • 250 g corned beef, fijngesneden
  • 500 g aardappelen, geschild, gekookt en in grove stukken gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 60 g boter.

Bereiding:

Meng corned beef, aardappelen, ui, peper en nootmuskaat in een grote kom. Dek het mengsel af en zet het enkele uren in de koelkast.

Verhit de boter in een grote koekenpan en voeg het aardappelmengsel toe. Druk het plat om een platte koek te vormen. Bak het op vrij laag vuur 6-8 min., tot er een korstje ontstaat. Schud de pan licht om aanbakken te voorkomen. Leg een groot bord over de pan. Wacht 30 sec., keer de pan om en laat de aardappeikoek op het bord glijden. De koek weer in de pan leggen en nog eens 6-8 min. bakken, tot er zich een korstje vorrnt.

Op een bord laten glijden en naar wens garneren met basilicum. Direct serveren

TIP: naar wens serveren met een gepocheerd ei en halve gegrilde tomaten, gegarneerd met versgemalen zwarte peper en gehakte kruiden.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 1107
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Aardappelen
Datum: 12-12-2006
Land: België
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee