Recept van de dag: Decoratieve Kaapse bonbons

Ananas jam

Ananas jam

Ingrediënten:

  • 1 kg ananas in stukjes
  • 1 kg suiker
  • 10 kruidnagels
  • 2 kaneelstokjes
  • sap van 1 citroen

Bereiding:

Doe de ananas, suiker, kruidnagels en kaneelstokjes in een pan en zet ze onder water. Breng het water aan de kook en kook heel zachtjes tot de ananas zacht is, tenminste 45 minuten. Roer regelmatig. Test een druppel op een schoteltje, als de jam niet dik genoeg is, kook hem dan nog wat verder in. Voeg de citroensap als laatste toe.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 1137
Aantal personen: 1
Categorie: Ontbijt, lunch en High Tea
Sub categorie: Jam en broodbeleg
Datum: 13-12-2006
Land: Engeland
Bron: Worldcook
Mijn favoriet: Nee