Recept van de dag: Victoria sandwich

Toast met roerei en gedroogde Ganda Ham

Toast met roerei en gedroogde Ganda Ham

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 30 gram boter
  • 2 sneden toastbrood
  • 40 mililiter olijfolie
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 5 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel moutazijn
  • 4 broccolibloempjes
  • 4 plakken Ganda ham

Bereiding:

Droog de sneden Ganda Ham 2 uur in een oven van 50 graden.
Bak de toasten goudgeel in olijfolie en snijd ze diagonaal doormidden.
Kleur de sesamzaadjes lichtjes in een anti-aanbakpan en blus met moutazijn.
Voeg sesamolie toe en controleer op smaak (eventueel peper en zout toevoegen).
De broccolibloempjes beetgaar koken in kokend gezouten water.
De eieren in boter smeuïg roerbakken.
Verdeel de roereieren over de 4 halve toasten en schik er telkens een
broccolibloempje op.
Giet een weinig sesamvinaigrette over het ei en de broccoli en versier met een sneetje gedroogde Ganda Ham.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 115
Aantal personen: 4
Categorie: Ontbijt, lunch en High Tea
Sub categorie: Ei gerechtjes
Datum: 20-11-2006
Land: Nederland
Bron: Onbekend
Mijn favoriet: Nee