Recept van de dag: Paastaart

Chocoladetruffels zelfgemaakte.

Chocoladetruffels zelfgemaakte.

Ingrediënten:

  • 100 gr zwarte chocolade
  • 50 gr boter of margarine
  • 50 gr suiker
  • 2 eierdooiers
  • (eventueel een paar druppels rum)
  • cacaopoeder of hagelslag

Bereiding:

Breek de chocolade in stukjes en doe die samen met de boter in een schaal die in de magnetron kan. Chocolade smelten gaat makkelijk in de magnetron. Gewoon een minuutje of twee, drie op een lage stand. Denk er wel aan dat het eruit ziet alsof de chocolade helemaal niet gesmolten is: die houdt blijkbaar zijn vorm. Maar als je roert, blijkt het toch wel gesmolten.

Roer dan de suiker en de eierdooiers door het mengsel. Laat het minstens een nachtje opstijven in de koelkast. Doe wat cacaopoeder in een schoteltje. Vorm balletjes van het chocolademengsel en rol die door het cacaopoeder. Je kan ze ook door hagelslag rollen, dat is ook heel lekker. Bewaar deze chocoladetruffels best in de koelkast.

Ook lekker met een paar druppels rum
voor dat je ze door de cacaopoeder rol

Overge recept informatie:

Recept nummer: 1235
Aantal personen: 1
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Klein Gebak, High Tea, en Snoepgoed
Datum: 19-12-2006
Land: Nederland
Bron: Onbekend
Mijn favoriet: Nee