Recept van de dag: Victoria sandwich

Fruitsalade met rode port

Fruitsalade met rode port

Ingrediënten:

  • 1/4 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 4 eetlepels honing
  • 1/4 rode port
  • sap van 2 sinaasappelen
  • gedroogde dadel en vijg
  • peren
  • appel
  • sinaasappel
  • druif
  • kiwi
  • aardbei
  • 750 gram gemengde vruchten
  • peper uit de molen

Bereiding:

Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Snijd de geschilde kiwi in plakjes. Halveer de gewassen en uitgelekte druiven.
Snijd de partjes van de geschilde sinaasappelen tussen de vliesjes los en vang het uitlopende sap op.
Snijd de appels en de peren (met de schil) in stukjes en bedruppel ze meteen met het sinaasappelsap om verkleuren te voorkomen.
Knip de vijgen in stukjes en halveer de ontpitte dadels.
Schep het fruit door elkaar.
Roer de port, de honing, het kaneel, het kruidnagelpoeder en wat peper door elkaar tot de honing is opgelost en schep over het fruit.
Laat afgedekt op kamertemperatuur rusten.
Schep af en toe voorzichtig om.

Afwerking:
Schep het fruit met de portsaus in een mooie glazen schaal of verdeel over wijnglazen of glazen coupes.

Bereidingstijd: circa 35 minuten (de rusttijd niet meegerekend)

Overge recept informatie:

Recept nummer: 125
Aantal personen: 8
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Fruit
Datum: 21-11-2006
Land: Portugal
Bron: Onbekend
Mijn favoriet: Nee