Recept van de dag: Griekse schnitzel met yoghurt-muntsaus

Tjap tjoi met vleesreepjes en geluksrijst

Tjap tjoi met vleesreepjes en geluksrijst

Ingrediënten:

  • zout
  • 300 g (witte) rijst
  • Conimex Wok Olie
  • 400 g varkensvleesreepjes
  • Conimex Sojasaus
  • 500 g roerbakgroenten
  • 1 pakje Conimex Mix voor Tjap Tjoi

Bereiding:

Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat zout aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje wokolie toe en wok de varkensvleesreepjes in ca. 5 minuten goudbruin en krokant

Voeg een scheutje sojasaus toe en blijf wokken tot de sojasaus bijna geheel verdampt is. Schep de krokante vleesreepjes uit de wok en houd ze warm.
Zet de wok terug op het vuur, voeg eventueel een scheutje wokolie toe en wok de groenten 3 minuten.
Roer er vervolgens de sausmix (uit het pakje), een scheutje sojasaus en ½ l water door en laat dit ca. 3 minuten zachtjes pruttelen.
Schep de gewokte tjap tjoi met krokante varkensvleesreepjes in diepe borden of kommen en geef de witte geluksrijst er apart bij.

Zet Conimex Kroepoek, Atjar, Seroendeng, Gebakken Uitjes, Ketjap en/of Sojasaus en Sambal op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen. Geef er een gemengde salade met tomaat bij, dan heb je je portie groente voor de dag lekker binnen.

Vervang de varkensvleesreepjes door in reepjes gesneden kipfilet (ca. 5 minuten wokken) en vervang de roerbakgroenten door een 1 groene paprika in reepjes gesneden, 1 in ringen gesneden grote prei en 200 g in kleine stukjes gesneden sperzieboontjes. Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen

Overge recept informatie:

Recept nummer: 1284
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Pasta Rijst Macaroni Bami Mihoen
Datum: 21-12-2006
Land: China
Bron: Onbekend
Mijn favoriet: Nee