Recept van de dag: Garnaal en patat

Zweedse Paddestoelensalade

Zweedse Paddestoelensalade

Ingrediënten:

  • 500 g paddestoelen
  • bijv. champignons, cantharellen etc, 200 g boeren schouderham in een stuk,
  • 4 granny smith (of een ander soort zure appel),
  • 100 g zwarte olijven zonder pit,
  • 3 zure augurken,
  • 1 el suiker,
  • zout, witte peper,
  • mayonaise

Bereiding:

Paddestoelen schoonmaken, appels schillen
Schoongemaakte paddestoelen koken tot ze zacht en gaar zijn +/- 10 min. De appels raspen, augurken, paddestoelen en de ham fijnsnijden goed mengen doe er 50 g olijven bij. Doe er royaal peper en wat zout in. Mayonaise en suiker erbij en goed mengen. De salade aan de bovenkant met een lepel egaal strijken, versier met de overgebleven olijven. Zet de salade enige tijd in de koelkast

Overge recept informatie:

Recept nummer: 1295
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Salades
Datum: 21-12-2006
Land: Zweden
Bron: Onbekend
Mijn favoriet: Nee