Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Jam van gedroogde abrikozen

Jam van gedroogde abrikozen

Ingrediënten:

  • 750 gr gedroogde abrikozen
  • 750 gr ultrafijne suiker
  • 1 l appelsap
  • sap en schil van 2 citroenen

Bereiding:

Leg de abrikozen in een kom, schenk er het appelsap over en laat een nachtje weken.

Doe de abrikozen met het sap in een kookpot en voeg de zeste en het sap van de citroenen toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager een laat 20 minuten zachtjes koken.

Voeg de suiker toe en blijf roeren tot de suiker volledig opgelost is.
Laat de jam opnieuw 20 minuten zachtjes koken.

Doe een lepel confituur op een koud bordje. Wanneer het mengsel de gewenste dikte heeft, is de confituur klaar.

De potjes voor de confituur omspoelen met heet water, afdrogen en gedurende ½ uur steriliseren in een oven van 50°.

De potjes vullen en sluiten met een cellofaanpapiertje en een elastiekje.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 1329
Aantal personen: 1
Categorie: Ontbijt, lunch en High Tea
Sub categorie: Jam en broodbeleg
Datum: 24-12-2006
Land: België
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee