Recept van de dag: Chipolatataart

Aardbeienbavarois

Aardbeienbavarois

Ingrediënten:

  • 4 eierdooiers
  • 180 g suiker
  • 4 blaadjes gelatine (van 3 g)
  • 5 dl melk (halfvol)
  • 250 g hollandse aardbeien
  • 2.5 dl room
  • 15 g suiker

Bereiding:

De eierdooiers met de suiker opkloppen tot een schuimig mengsel.
De gelatineblaadjes laten weken in koud water.
De melk koken en ze vervolgens geleidelijk bij het eierdooiermengsel voegen. De geweekte en uitgeknepen gelatine toevoegen en roeren tot deze helemaal is opgelost.
De bereiding laten afkoelen en af en toe even roeren.
De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en door een zeef duwen. De gepureerde aardbeien door het afgekoelde eiermengsel roeren.
De room opkloppen met een weinig suiker en bij het mengsel voegen.
In een met olie ingevette vorm gieten en 24 uur in de koelkast zetten.
De bavarois ontvormen op een serveerschaal en versieren met kleine aardbeien en toefjes slagroom.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 1334
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Nagerechten
Datum: 26-12-2006
Land: België
Bron: Flandria.vlam.be
Mijn favoriet: Nee