Taste and Inspiration wenst u fijne feestdagen

Japanse salade

Japanse salade

Ingrediënten:

  • 1 krop ijsbergsla
  • 500 g runderfilet (ossenhaas)
  • 3 sjalotten
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 3 eetlepels ketjap (sojasaus)
  • 6 cl sherry (droog)
  • 1 cl wijnazijn (rood)
  • 2 eetlepels honing (vloeibaar)
  • 1 mespuntje gemberpoeder
  • 1 teentje knoflook

Bereiding:

Een marinade maken met de sojasaus, de sherry (of saké), de wijnazijn, de honing, het gemberpoeder en het geplette teentje knoflook. Het vlees (in één stuk) hierin leggen en ervoor zorgen dat alles goed bedekt is met de marinade. Afdekken en een nacht in de koelkast zetten.
Het vlees laten uitlekken, in een beboterde ovenschotel leggen en gedurende 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 220 graden. Tijdens het bakken geregeld bedruipen met de marinade.
Uit de oven nemen en de braadjus in een kommetje gieten.
De kleingesneden ijsbergsla op een serveerschotel schikken, het vlees in dunne plakjes snijden en op de sla schikken. De jus over het vlees lepelen en bestrooien met fijngehakte sjalot en geroosterde pijnboompitten

Overge recept informatie:

Recept nummer: 1339
Aantal personen: 1
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Salades
Datum: 26-12-2006
Land: Japan
Bron: Flandria.vlam.be
Mijn favoriet: Nee