Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Clafoutis met rode vruchten

Clafoutis met rode vruchten

Ingrediënten:

  • 600 g krieken
  • 200 g braambessen
  • 4 eieren
  • 6 dl melk (vol)
  • 175 g poedersuiker
  • 125 g bloem (tarwebloem)
  • 75 g boter (roomboter)
  • zout

Bereiding:

De oven voorverwarmen op 180 graden.
De krieken en de braambessen spoelen onder stromend water. Goed laten uitlekken, de steeltjes verwijderen en de krieken ontpitten.
Tweederde van de boter smelten in een pannetje.
De bloem in een kom strooien, een kuiltje maken en hierin de gesmolten boter gieten samen met de helft van de suiker, het zout en de losgeklopte eieren. Goed mengen.
Een glazen schaal invetten met de rest van de boter en er een bodem deeg in aanbrengen. Hierop de krieken en de bramen schikken. Bedekken met de rest van het deeg.
In de oven zetten en 40 minuten laten bakken. Uit de oven halen, bestrooien met de rest van de suiker en opnieuw 20 minuten in de oven zetten

Overge recept informatie:

Recept nummer: 1363
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Fruit
Datum: 26-12-2006
Land: België
Bron: Flandria.vlam.be
Mijn favoriet: Nee