Recept van de dag: Spinaziesoep

Spruitenbeignets

Spruitenbeignets

Ingrediënten:

  • 300 g spruitjes
  • 50 g boter (bakboter)
  • 1.25 dl melk (halfvol)
  • 1.25 dl water
  • 100 g bloem (tarwebloem)
  • 5 theelepels aardappelzetmeel
  • 3 eieren
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Bereiding:

De spruitjes schoonmaken en ze koken in gezouten water. Goed laten uitlekken en door een fijne zeef duwen.
De melk en het water aan de kook brengen met de boter. Wanneer het mengsel kookt, er in één keer de bloem en het aardappelzetmeel bijvoegen. Goed roeren tot er zich een droge deegbal vormt die van de wanden van de pan loslaat.
De pan van het vuur nemen en één na één de eieren door het deeg roeren (het volgende ei pas toevoegen wanneer het vorige helemaal is opgenomen). Het deeg op smaak brengen en er de spruitjes doorroeren tot een homogeen mengsel.
Met behulp van twee lepels hoopjes van het mengsel in hete frituurolie laten glijden en laten bakken tot de beignets bovendrijven en goudgeel zijn.
Tip: dit gerecht kan worden geserveerd als warm voorgerecht of als garnituur

Overge recept informatie:

Recept nummer: 1392
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Voorgerechten / Amuses
Datum: 26-12-2006
Land: België
Bron: Flandria.vlam.be
Mijn favoriet: Nee