Recept van de dag: Victoria sandwich

Surinaamse Macaroni

Surinaamse Macaroni

Ingrediënten:

  • 6 eetlepels Faja Lobi Bami
  • 2 theelepels Exotimex Knoflook
  • 2 theelepels Faja Lobi Pinda-Satèsaus
  • 1 Madam Jeanette peper
  • 250 gram kip
  • 10 eetlepels olie
  • 2 takken selderij
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1/2 ui
  • 200 gram groentemix
  • 500 gram macaroni

Bereiding:

Surinaamse macaroni wordt bereid met een geheime combinatie van specifieke Surinaamse kruiden en specerijen in combinatie met sojasaus; hieraan wordt tevens echte Surinaamse pindasaus toegevoegd voor een nog vollere smaak. Ontdek de smaaksensatie van de Surinaamse macaconi.
BEREIDINGSTIJD : 25 minuten.
SMAAK : Pikant.
Olie verhitten, ui, knoflook en peper hierin lichtbruin fruiten; kip hieraan toevoegen en bakken tot het gaar is. Bami (Roerbakmix), Pinda-Satèsaus en tomatenpuree toevoegen en omscheppen. Vervolgens de groentemix toevoegen en het geheel enkele minuten roerbakken; macaroni volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden en samen met de selderij toevoegen en het geheel 5-10 minuten op zacht vuur omscheppen. Zout naar smaak toevoegen.

Serveertip:
Serveer de Macaroni eens met o.a. Drumsticks, Kippenbouten, Kip-Rollade, Kippenlevertjes met aardappelsticks.


Overge recept informatie:

Recept nummer: 145
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Pasta Rijst Macaroni Bami Mihoen
Datum: 22-11-2006
Land: Suriname
Bron: Onbekend
Mijn favoriet: Nee