Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Bramensambal

Bramensambal

Ingrediënten:

  • 1 1/2 kg bramen
  • 500 g moesappels
  • 500 g bruine suiker
  • 3 theelepels zout
  • 15 g mosterd
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 350 g uien
  • 1 theelepel foelie
  • 1/2 l witte azijn

Bereiding:

Schil de appels, verwijder het klokhuis en schil de uien. doe dit alles in een ruime pan, samen met de bramen, het zout, de specerijen en een 1/8 liter azijn. Laat het geheel een uur koken. Voeg geleidelijk de rest van de azijn toe en zeef de massa uit. Los al roerend de suiker op en kook de sambal snel in tot de gewenste dikte.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 1524
Aantal personen: 1
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Fruit
Datum: 29-12-2006
Land: Nederland
Bron: Landleven
Mijn favoriet: Nee