Taste and Inspiration wenst u fijne feestdagen

Tomatencappuccino

Tomatencappuccino

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 6 pomedori tomaten, in stukjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 500 ml vlees- of kruidenbouillon
  • versgemalen peper
  • 100 ml slagroom
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie

Bereiding:

Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui zachtjes glazig. Schep de tomaten, paprikapoeder en kruiden erdoor en verwarm alles 2-3 minuten.
Voeg de bouillon toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep en wrijf de soep indien gewenst door een zeef om de velletjes en de pitjes van de tomaten eruit te halen.
Breng de soep verder op smaak met zout en peper en warm hem nog even goed door.
Klop intussen de slagroom half stijf met wat zout en peper. Schep de tomatensoep in kopjes en schep de room erop. Strooi er peterselie over ter garnering.
Tips:
Het staat extra mooi als u deze soep in kleine glaasjes opdient.
Kinderen vinden dit gerecht ook vaak erg lekker.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 1539
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Soepen
Datum: 30-12-2006
Land: Italië
Bron: Tapas recepten
Mijn favoriet: Nee