Taste and Inspiration wenst u fijne feestdagen

Bahmi goreng

Bahmi goreng

Ingrediënten:

  • 0.5 zak Conimex Mie (nestjes)
  • 1 zakje Conimex Mix voor Bahmi Goreng
  • 300 g hamlapjes
  • 2 teentjes knoflook
  • Conimex Wok Olie
  • 500 g bahmigroentepakket
  • 4 eetlepels Conimex Ketjap Manis
  • 2 theelepels Conimex Sambal Oelek

Bereiding:

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.

Meng ondertussen de mix voor Bahmi Goreng met 1 dl kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan.

Snijd de hamlapjes in kleine blokjes.

Pel en snijd de knoflook fijn.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje wokolie toe en wok de vleesblokjes ca. 3 minuten. Roer de gewelde mix erdoor.

Voeg de bahmigroenten en de knoflook toe en wok ze 5 minuten mee. Voeg vervolgens de ketjap en de sambal (hoe meer, hoe heter!) toe, schep de goed uitgelekte mie erdoor en wok nog 3 minuten.

Schep de bahmi goreng op 4 borden.

Lekker anders kan ook
In Indonesië wordt er met Bahmi Goreng eindeloos gevarieerd. Restjes vlees en groenten van de vorige dag. Of je kunt er voor een authentieke maaltijd nog een omelet of spiegeleieren bijbakken. Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.

Op tafel
Zet Conimex Sambal, Ketjap, Kroepoek, Seroendeng, Gebakken Uitjes en Atjar op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 1675
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Eenpansgerechten en Wokken
Datum: 11-01-2007
Land: China
Bron: Conimex
Mijn favoriet: Nee