Recept van de dag: Victoria sandwich

kalfsoester met bloemkool en salsa frita

kalfsoester met bloemkool en salsa frita

Ingrediënten:

  • 4 kalfsoesters van 125 g elk
  • 4 plakken rauwe ham
  • 50-75 g geitenkaas of feta
  • bloem
  • 50 boter voor het bakken
  • 1 bloemkool
  • voor de salsa frita
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 groene pepers
  • 1 eetl. olie
  • 3 ontvelde tomaten
  • zout, peper
  • 1 theel. verse of gedroogde oregano

Bereiding:

Maak eerst de salsa frita. Pel de ui en de knoflook en hak beide fijn. Maak de pepers schoon en snijd ze fijn. Verhit de olie, fruit hierin de ui en de knoflook 1-2 minuten.
Voeg de pepers toe met de in stukjes gesneden tomaten, zout, peper en oregano.
Laat alles circa 10 minuten zachtjes koken.

Maak intussen de bloemkool schoon en verdeel deze in roosjes.
Kook de bloemkoolroosjes in 8-10 minuten bijtgaar en laat ze uitlekken.

Snijd de kalfsoesters in als een zakje. Leg de plakken rauwe ham plat neer en verdeel de geitenkaas of feta eroverheen.
Vouw goed dicht als een pakketje en stop in elke kalfsoester een pakketje. Bestrooi de kalfsoesters licht met bloem en peper naar smaak (zout hoeft niet i.v.m. de rauwe ham).
Maak het zakje dicht met cocktailprikkers.

Verhit de boter en bak de kalfsoesters in circa zes minuten om en om bruin en gaar.
Verwijder de cocktailprikkers.
Serveer de gevulde kalfsoesters met de bloemkoolroosjes met de salsa frita en gebakken aardappeltjes

Overge recept informatie:

Recept nummer: 168
Aantal personen: 4
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Rundvlees, Kalfsvlees, Varkensvlees
Datum: 22-11-2006
Land: Nederland
Bron: Lekker wijntje
Mijn favoriet: Nee