Recept van de dag: Kalfsentrecote en groentenpalet

Salade van gemarineerde paling

Salade van gemarineerde paling

Ingrediënten:

  • 200 g gerookte paling
  • 1 el kappertjes
  • 1/2 el citroensap
  • 1 el olijfolie extra vièrge
  • 2 el Italiaanse tuinkruiden
  • zout
  • peper uit de molen
  • 1 krop eikenbladsla
  • 1 komkommer

Bereiding:

Hak de kappertjes grof. Klop in een kom een dressing van citroensap en olijfolie. Roer de kappertjes en de Italiaanse kruiden erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Halveer de komkommer in de lengte, schraap de pitjes eruit en schaaf met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte dunne repen van de komkommer.

Snijd de palingfilets in stukken van ca. 4 cm. En schep ze door de dressing. Was de sla, maak de bladeren droog en scheur ze in stukken.

Serveren
Verdeel de sla over 4 borden. Leg de komkommerrepen losjes gevouwen op de sla. Schep de palingstukjes met dressing in het midden op de salade. Geef er geroosterde toost bij.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 1747
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Salades
Datum: 14-01-2007
Land: Nederland
Bron: Culinairnet
Mijn favoriet: Nee