Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Pikante lamsboutlapjes met frisse appelsaus

Pikante lamsboutlapjes met frisse appelsaus

Ingrediënten:

  • 2 schaaltjes lamsboutlapjes à la minute (a ca. 200 g)
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper (fles 250 ml)
  • 1 Granny Smith appel
  • 1/2 limoen , geperst
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1/2 zakje verse munt (a 15 g), in reepjes
  • 1 bosuitje , in dunne ringetjes
  • Materialen:
  • tafelgrill

Bereiding:

In kom lamsboutlapjes minstens 15 min. marineren in 2 el van olie, terwijl vlees op kamertemperatuur komt. Appel wassen en langs klokhuis in plakken snijden. Plakken in piepkleine blokjes snijden en in kom door limoensap mengen. Yoghurt, 1 el olie, munt, bosui, en zout naar smaak erdoor roeren. Tafelgrill voorverwarmen. Lamsboutlapjes in 2-3 min. aan beide kanten bruin en van binnen rosé bakken. Serveren met appel-muntsaus.
Tip
Vervang het lamsvlees door kipfilet à la minute of kalkoenschnitzel.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 1834
Aantal personen: 4
Categorie: Fondue, Steengrill, Gourmetten
Sub categorie: Familie koken
Datum: 26-01-2007
Land: Griekenland
Bron: Onbekend
Mijn favoriet: Nee