Recept van de dag: Victoria sandwich

Bananencake

Bananencake

Ingrediënten:

  • 120 g boter
  • 150 g griessuiker
  • 10 g vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 3 niet te rijpe bananen (anders wordt de cake te nat)
  • 200 g bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 dl melk

Bereiding:

Verwarm een oven voor op 180 °C.
Meng de boter, griessuiker en vanillesuiker met een elektrische klopper. Voeg de eierdooiers toe en blijf kloppen tot een homogeen mengsel. Bewaar de eiwitten. Plet de bananen met een vork en voeg bij het beslag. Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder toe en meng opnieuw. Voeg 1 dl lauwe melk toe en meng goed. Klop het eiwit stijf en schep het stijfgeklopt eiwit onder het beslag. Smeer een cakevorm (10,5 x 34 x 7 cm) in met boter en giet het mengsel erin. Bak de cake 60 minuten. Ontvorm op een rooster. Laat afkoelen.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 188
Aantal personen: 1
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Klein Gebak, High Tea, en Snoepgoed
Datum: 23-11-2006
Land: België
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee