Recept van de dag: Paastaart

IJsbombe

IJsbombe

Ingrediënten:

  • 2 bekers roomijs (strawberry cheesecake, a 500 ml)
  • 1 beker sorbetijs bosvruchten (500 ml)
  • slagroom, opgeklopt
  • eventueel feestelijke sterretjes

Bereiding:

Laat het ijs in de koelkast iets zachter worden. Schep het roomijs in een smalle, hoge ronde schaal en strijk het dik uit langs de wanden van de schaal, zodat in het midden een holte ontstaat. Vul de holte met sorbetijs en zet de schaal minstens 1 uur in de vriezer.

Doop de onderkant van de schaal kort in een bak met heet water en stort de ijsbombe op een schaal. Bestrijk de ijsbombe met opgeklopte slagroom en steek er wat sterretjes in. Zet de bombe – licht uit – met de brandende sterretjes op tafel.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 1888
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Nagerechten
Datum: 26-01-2007
Land: Nederland
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee