Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Gevulde rolletje

Gevulde rolletje

Ingrediënten:

  • Voor 12 cannolis :
  • Voor het deeg :
  • 200 g bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels of boter
  • 2 eetlepels rode wijn
  • 125 ml koud water
  • een beetje eiwit Voor de vulling :
  • 350 g ricotta
  • 100 g poedersuiker bloemsuiker
  • 50 g zeer fijn gesnipperd, gekonfijt fruit
  • 50 g gehakte pistaches of geroosterde amandelen

Bereiding:

Meng de bloem met de reuzel (of boter) en de suiker,
Voeg de wijn en het water toe. Maak een stevig deeg. Rol dat uit op een dikte van 3 mm.
Snijd in ovale lapjes of rechthoekjes, ongeveer 15 cm breed. Neem houten ronde stokjes of cannoli-vormpjes metalen buisjes
Strijk ze in met wat olie en omwikkel elk stokje met een lapje deeg.
Bestrijk de randen met een beetje eiwit en druk ze op elkaar.

Bak de rolletjes in een pan met frituurolie, 200 graden heet. Laat ze goudgeel worden, Reken ongeveer 3 minuten.
Leg het gebak op keukenpapier om uit te lekken en af te koelen, Verwijder voorzichtig de stokjes of vormpjes.
Vul de pijpjes met het ricotta-mengsel, maar doe dat vlak voor het opdienen
Gebruik een spuitzak, een kleine spatel of een lepel.
Bestrooi de gevulde pijpjes met poedersuiker.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 198
Aantal personen: 1
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Klein Gebak, High Tea, en Snoepgoed
Datum: 23-11-2006
Land: Italië
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee