Recept van de dag: Victoria sandwich

Zalm met augurkmayo

Zalm met augurkmayo

Ingrediƫnten:

  • 600 g aardappelen kruimig, schoongeboend
  • 600 g snijbonen
  • 50 g boter
  • 400 g verse zalmfilet
  • 20 g platte peterselie fijngesneden
  • 1/2 pot augurken in stukjes
  • 4 el mayonaise

Bereiding:

1. Snijd de ongeschilde aardappelen in vieren en kook ze in 20 min. in water met zout gaar.
2. Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in stukken. Kook in 8 min. beetgaar en giet af.
Roer de helft van de boter erdoor.
3. Verhit de rest van de boter in een koekenpan.
Bestrooi de zalm met peper en zout en bak op middelhoog vuur in ca. 5 min. gaar en bruin.
Keer halverwege.
Meng ondertussen de peterselie en de augurk door de mayonaise.
Verdeel de aardappelen en de snijbonen over 4 borden.
Leg op elk bord een stuk zalm en schep de augurkmayonaise erop

Overge recept informatie:

Recept nummer: 2
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Maaltijd suggesties
Datum: 16-07-2011
Land: Nederland
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee