Recept van de dag: Griesmeel Beertje

Vegetarische schnitzel met bloemkool

Vegetarische schnitzel met bloemkool

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 1 duopak krieltjes
  • 1 ui
  • 60 boter
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 300 ml melk
  • 4 Tivall schnitzels

Bereiding:

Bloemkool schoonmaken en in z'n geheel in 15 min. beetgaar koken. Krieltjes volgens gebruiksaanwijzing koken. Ui pellen en snipperen. Helft van boter verhitten en ui met kerriepoeder fruiten. Bloem erboven zeven. Melk al roerend met garde in gedeelten erbij schenken. Tot saus gebonden is blijven roeren. Saus met zout en peper op smaak brengen. In grote koekenpan rest van boter verhitten en schnitzels 4-6 min bakken. Bloemkool met schuimspaan uit pan nemen, laten uitlekken en op (verwarmde) schotel leggen. Kerriesaus erover schenken. Met krieltjes en schnitzels serveren.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 2112
Aantal personen: 4
Categorie: Dieeët en vegetarische recepten
Sub categorie: Vegatarisch, Glutenvrij, Suikervrij
Datum: 30-01-2007
Land: Nederland
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee