Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Chinese gepeperde zure soep : Suan la tang

Chinese gepeperde zure soep : Suan la tang

Ingrediënten:

  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 50 gr fijngesneden varkensvlees
  • 50 gr garnalen
  • 25 gr bamboescheuten in plakjes
  • 6 gedroogde shii-take, geweekt en in stukjes
  • 1 plak tofu, in reepjes
  • 2-3 bosuien gehakt
  • zout
  • 1 el suiker
  • mespuntje ve-tsin
  • 1 tl donkere sojasaus
  • 1 tl lichte sojasaus
  • 1,5 el moutazijn
  • 1 tl chilisaus
  • 1,5 tl sesamolie
  • 1,5 tl Shao Hsing wijn
  • 1 geklopt ei
  • 1 el maizena gemengd met 2 el water

Bereiding:

Doe alle ingrediënten, behalve ei en maizena, in de bouillon. Laat het 4-5 minuten sudderen. Haal het van het vuur en roer het ei in de soep tot het draadjes vormt. Doe de maizena in de soep, laat het 1 minuut sudderen tot de soep dik is.Schep in kommetjes en dien zo heet mogelijk op

Overge recept informatie:

Recept nummer: 215
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Soepen
Datum: 23-11-2006
Land: China
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee