Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Kalfsschnitzels

Kalfsschnitzels

Ingrediƫnten:

  • 450 g kalfsgehakt
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • een handvol verse platte peterselie, fijngehakt
  • zeezout en versgemalen peper
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • 4 middelgrote sneden wit brood in stukjes korst verwijderd
  • 0.75 dl witte wijn
  • paneermeel
  • 2 el olijfolie

Bereiding:

Bereiden:
Meng het gehakt met knoflook, peterselie, zout en peper naar smaak, tomatenpuree en ei.
Doe het brood in een kom en schenk de wijn erover.
Laat dit een paar minuten weken tot het brood zacht is.
Doe het brood dan bij het vleesmengsel en roer alles grondig met een pollepel.
Vorm zes platte schnitzels van het mengsel en haal ze door de paneermeel.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de schnitzels aan beide kanten lichtbruin.
Sluit de pan en laat ze nog 7 minuten bakken, tot het gehakt klaar is.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 2186
Aantal personen: 6
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Rundvlees, Kalfsvlees, Varkensvlees
Datum: 19-10-2016
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee