Recept van de dag: Spinaziesoep

Noord-afrikaanse groentedip

Noord-afrikaanse groentedip

Ingrediënten:

  • 4 stengels bleekselderij, geschild
  • 300 g winterwortel, geschild
  • 75 g cashewnoten, lichtgezouten
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 2 theelepels gemalen koriander ketoembar)
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 3 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
  • 1/2 dl olijfolie extra vierge
  • 1 bakje houmous (200 g)

Bereiding:

Bleekselderij en wortel in lengte in dunne repen snijden. Repen rechtop in wijde glazen zetten. In droge koekenpan cashewnoten en peper roosteren. In keukenmachine cashewnoten en peper fijnmalen. Koriander, komijn en sesamzaad erdoor mengen (= dukkah). Overdoen in schaaltje. Olie en houmous ook in schaaltjes scheppen. Glazen met groenten en schaaltjes met dukkah, olie en houmous bij elkaar op blad zetten.
Tip
Wat is dukkah? Dukkah komt uit Egypte, maar wordt overal in Noord-Afrika als mezze geserveerd. Het is een mengsel van noten en specerijen. Doop de groentestengels eerst in geurige olie of houmous en dan in de dukkah voor een krokant en kruidig notenlaagje. Ook lekker met (Turks) brood of geroosterde puntjes pitabrood.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 2190
Aantal personen: 8
Categorie: Borrelhapjes en Tussendoortjes
Sub categorie: Borrelhapjes Tapas Hapjes Tussendoortjes
Datum: 31-01-2007
Land: Afrika
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee