Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Bearnaisesaus

Bearnaisesaus

Ingrediënten:

  • 1 1/2 dl droge witte wijn
  • 2 eetl wittewijnazijn sap van een 1/2 citroen
  • 3 eierdooiers
  • 200 g geklaarde boter
  • 2 gesnipperde sjalotten
  • 2 eetl gehakte dragon
  • 2 eetl gehakte kervel
  • zout en versgemalen witte peper

Bereiding:

Smelt de geklaarde boter en laat afkoelen.
Breng de wijn aan de kook met de azijn, de sjalotten en de helft van de tuinkruiden. Laat de vloeistof tot twee eetlepels indampen en giet door een fijne zeef. Giet het vocht samen met de eierdooiers in een bain marie en klop tot een romige saus. Meng er beetje bij beetje de geklaarde boter door zoals bij een mayonaise. Breng op smaak met het citroensap, zout en peper en meng met de rest van de kruiden.

Serveer deze meesterlijke saus bij gebraden vlees, maar ook bij eiergerechten en gebraden vis.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 222
Aantal personen: 4
Categorie: Sausjes, boters, chutney's
Sub categorie: Sausen, Vinaigrettes en Dressing
Datum: 23-11-2006
Land: Frankrijk
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee