Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Boterbabbelaars

Boterbabbelaars

Ingrediënten:

  • 1 1/2 eetlepel azijn
  • 100 g suiker
  • 15 g boter
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eetlepel boter om in te vetten

Bereiding:

In pan met dikke bodem azijn met 3 eetlepels water aan de kook brengen. Suiker, boter en zout toevoegen en al roerend suiker laten oplossen. In ca. 15 minuten op laag vuur laten inkoken tot dikkere, lichtgekleurde massa ontstaat die draderig van lepel loopt (druppel van mengsel in glas koud water moet meteen hard worden). Intussen bakplaat invetten. Mengsel op bakplaat schenken en met spatel tot lintvorm duwen. Als massa voldoende is afgekoeld om beetgepakt te worden, dan lint met schaar in stukjes knippen. Boterbabbelaars verder laten afkoelen.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 2230
Aantal personen: 1
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Klein Gebak, High Tea, en Snoepgoed
Datum: 01-02-2007
Land: Nederland
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee