Taste and Inspiration wenst u fijne feestdagen

Abrikozengebakje

Abrikozengebakje

Ingrediënten:

  • 4 plakjes Koopmans Bladerdeeg
  • 200 g abrikozen (vers of uit blik)
  • 100 g amandelspijs
  • poedersuiker
  • citroensap
  • 1 ei

Bereiding:

Heteluchtoven: 210°C
Elektrische oven: 225°C
Baktijd: 15-25 minuten

Haal de deegplakjes in bevroren toestand van elkaar en verwijder de folie. Leg de plakjes die u niet gebruikt direct terug in een plastic zakje terug in de vriezer. Laat voor het verwerken de plakjes 5-10 minuten ontdooien. Verwarm de oven voor.

Was, halveer en ontpit de verse abrikozen of laat de abrikozen uit blik goed uitlekken. Leg op het plakje bladerdeeg diagonaal een reepje amandelspijs. Leg hierop 2 abrikozenhelften en vouw de tegenover elkaar liggende hoeken over elkaar. Leg de gebakjes op de bakplaat met bakpapier en bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei. Bak de abrikozengebakjes gaar en goudbruin.

Vermeng de poedersuiker met citroensap en bestrijk de abrikozengebakjes hiermee na het bakken.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 2288
Aantal personen: 4
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Klein Gebak, High Tea, en Snoepgoed
Datum: 02-02-2007
Land: Denemarken
Bron: Koopmans
Mijn favoriet: Nee


5 gerelateerde recepten uit de categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood

Baba met rum

Basistaart stap voor stap

Basistaart stap voor stap

Cranberrytaartje

Kerst-Bigarreaux taart

Kerst-Bigarreaux taart

Taart met noten