Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Ierse rabarberkoek met notenschuim

Ierse rabarberkoek met notenschuim

Ingrediënten:

  • 400 g Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
  • 250 g boter
  • 200 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren vulling:
  • 1½ kg rabarber
  • 4 eiwitten
  • 150 g suiker
  • 150 g gemalen hazelnoten

Bereiding:

Elektrische oven: 190°C
Heteluchtoven: 170°C
Baktijd: ca. 45 minuten

Vet het bakblik in. Verwarm de oven voor.
Klop de boter schuimig met de suiker en de vanillesuiker. Voeg de eieren één voor één toe. Schep het zelfrijzend bakmeel erdoor. Maak de rabarber schoon, was en droog ze en snijd ze in stukken van 4 cm. Strijk het beslag op het bakblik en leg de rabarberstukjes er naast elkaar op. Bak de koek iets onder het midden van de oven.

Klop de eiwitten stijf en klop de suiker er in gedeelten door. Schep de hazelnoten erdoor. Doe het schuim in een spuitzak en spuit het ruitvormig over de koek. Zet de rabarberkoek nog 10 minuten in de warme oven, zodat het schuim lichtbruin kleurt.



Overge recept informatie:

Recept nummer: 2316
Aantal personen: 6
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Klein Gebak, High Tea, en Snoepgoed
Datum: 03-02-2007
Land: Ierland
Bron: Koopmans
Mijn favoriet: Nee