Recept van de dag: Haring-appelsalade

Crèpes suzette

Crèpes suzette

Ingrediënten:

  • Koopmans Mix voor Pannenkoeken Speciaal
  • 8½ dl melk
  • 2 eieren
  • mespuntje zout
  • 75 g boter
  • Voor de saus:
  • 75 g boter
  • 75 g suiker
  • sap en geraspte schil
  • van 2 sinaasappels
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1½ dl sinaasappellikeur
  • (Grand Marnier,

Bereiding:

Meng de melk door de pannenkoekmix. Roer er de eieren en een mespuntje zout door. Klop dit tot een glad beslag. Verhit een klontje boter en bak hierin dunne flensjes. Haal de flensjes uit de pan en vouw ze twee keer dubbel zodat driehoekjes ontstaan. Houd de flensjes warm in de oven of au-bain-marie.

Smelt voor de saus de boter in de koekenpan, roer de suiker erdoor en laat deze licht karameliseren. Roer het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil en de vanillesuiker bij het suikermengsel in de pan. Laat de saus even aan de kook komen.

Schenk de likeur erbij en haal de flensjes een voor een door deze saus.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 2329
Aantal personen: 6
Categorie: Pannenkoeken, Flensjes, Wraps
Sub categorie:
Datum: 03-02-2007
Land: Frankrijk
Bron: Koopmans
Mijn favoriet: Nee